Go to Top

1ος αγώνας MTR CUP 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tην Κυριακή στις 29/01/2012 έγινε στην Πάρνηθα o πρώτος αγώνας ορεινού τρεξίματος της χρονιάς στα πλαίσια του MTR CUP 2012 σε χιονισμένη, σηματοδοτημένη διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό το καταφύγιο Μπάφι, με υπεύθυνους της διοργάνωσης το Γιάννη Θεοχαρόπουλο και τη Μαρίνα Αναστασίου.
Όσοι μετείχαν είτε ως αγωνιζόμενοι είτε ως απλοί θεατές σίγουρα αποζημιώθηκαν  καταρχάς  απο το τοπίο.Πάνω από τα χίλια μέτρα υψόμετρο τίποτα δεν θύμιζε την γκρίζα καθημερινότητα της μεγάλης πόλης. Το κατάλευκο τοπίο σε συνδυασμό με το κρύο, το λεπτό χιόνι που έπεφτε περιοδικά  και τον αέρα συνέθεσαν ένα μοναδικό σκηνικό περιπέτειας, το οποίο  έδωσε το κάτι παραπάνω στον φετινό αγώνα.

IMG_3252Οι 133 τολμηροί φίλοι μας που συμμετείχαν  έζησαν μοναδικές δρομικές εμπειρίες. Είδαν ανεπανάληπτες εικόνες της αγαπημένης τους Πάρνηθας και διασκέδασαν αφάνταστα στην κόντρα τους με τον χρόνο και  με τους φίλους τους μέσα σε μια παραμυθένια διαδρομή.

Αμέσως μετά τον τερματισμό τους, απόλαυσαν μέσα στο καταφύγιο Μπάφι, δίπλα στο τζάκι, ζεστό τσάι, καυτή χορτόσουπα και βραστές πατάτες ανταλλάσοντας μεταξύ τους σχόλια και πειράγματα σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Η διαδρομή  δεν ήταν η αρχικά σχεδιασμένη, αλλά μια από τα εναλλακτικά σενάρια με γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών, που ανταποκρινόταν στις τελευταίες προβλέψεις του καιρού.
IMG_3376Η Α΄ διαδρομή ήταν δυο στροφές των 7,8 χιλιομέτρων και 370 μέτρων θετικής συνολικής υψομετρικής διαφοράς η καθεμία, ενώ η Β΄ διαδρομή ήταν μια στροφή.
Περνούσε από τις γνωστές πηγές Μεσιανό νερό, Κρυφό νερό, Κορομηλιά, Κυρά και το  καταφύγιο Φλαμπούρι, στο οποίο οι δρομείς εκτός από νερό είχαν την δυνατότητα να πάρουν και ζεστό τσάι.

Πρώτος στους άντρες και στην γενική κατάταξη τερμάτισε ο Θανάσης Κουρής ακολουθούμενος από τον Αλέξανδρο Καμπουρόπουλο , Γιώργο Διαλεκτό, Φάνη Αρκουμάνη που τερμάτισαν πίσω του σε μικρή απόσταση.

Στις γυναίκες η Ευγενία Σταματελοπούλου και  η Ασημίνα Συλαίου τερμάτισαν σχεδόν μαζί και η ηλεκτρονική χρονομέτρηση έδειξε ότι με κλάσματα του δευτερολέπτου τελικά νικήτρια ήταν η πρώτη.

IMG_3938Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν σαν κριτές και δείκτες και το τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού για τη βοήθειά του.
Επίσης ευχαριστούμε τις εταιρείες BIZART GALLERIES , ODLONatura Pharm POLO , για τη μερική χορηγία τους σε υλικά του αγώνα, την εταιρεία @care που είχε φροντίσει για την ενέργεια των αθλητών με την ελληνική μπάρα ενέργειας  Wish bar.

Επίσης ευχαριστούμε το καταφύγιο Μπάφι για την πολύτιμη βοήθεια του και την εγκάρδια φιλοξενία του αγώνα, καθώς και το καταφύγιο Φλαμπούρι για τον ανεφοδιασμό των αθλητών με ζεστό τσάι και νερά.

Ακόμη ευχαριστούμε θερμά τους οδηγούς, που με ασφάλεια μετέφεραν με τα βαν τους αθλητές από το τελεφερίκ προς το Μπάφι και αντίστροφα, πριν την εκκίνηση και μετά τις απονομές, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε όσους δεν μπορούσαν να ανεβούν με δικό τους Ι.Χ., λόγω των παγωμένων δρόμων, να συμμετέχουν.
Δείτε τα  αποτελέσματα .

Αφήστε μια απάντηση