Go to Top

5ος αγώνας Πάρνηθα Adventure Cup 2010

Αγώνας για φανατικούς …mountain bikers, αποδείχτηκε, ο τελευταίος αγώνας του Πάρνηθα Adventure Cup .

Έγινε στις 16/10/2011 ο 5ος αγώνας του Πάρνηθα Adventure Cup από το εξειδικευμένο κατάστημα BIKE EXPERT σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ. Αχαρνών και με υπεύθυνους της διοργάνωσης το Γιάννη Θεοχαρόπουλο και τη Μαρίνα Αναστασίου.

Η εκκίνηση   δόθηκε από το καταφύγιο  Μπάφι στην Πάρνηθα. Η διαδρομή ήταν τεχνική  και σε στροφές των 10.5 χιλιομέτρων η καθεμία.

IMG_3067Το εντελώς χειμωνιάτικο σκηνικό με ομίχλη, χαμηλή θερμοκρασία (2-3 ⁰C), δυνατό αέρα και βροχή δεν πτόησε τους λάτρεις του αθλήματος.

Παρά τις καιρικές προγνώσεις που για Οκτώβριο θύμιζαν Ελβετία και όχι Ελλάδα πάνω από 50 σκληροπυρηνικοί του αθλήματος έφτασαν στο καταφύγιο Μπάφι, για να πάρουν μέρος στον τελευταίο και ιδιαίτερα τεχνικό αγώνα του “Πάρνηθα Adventure Cup”.

Οι καιρικές προβλέψεις βγήκαν αληθινές και έτσι το κρύο και η βροχή ήταν επιπλέον προκλήσεις για τους αναβάτες και τον εξοπλισμό τους.

Η διαδρομή ήταν, όπως είχε ανακοινωθεί μία αυθεντική διαδρομή mtb, διατηρώντας όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν το άθλημα της ορεινής ποδηλασίας να ξεχωρίζει.

Υπήρχαν τεχνικά μονοπάτια στο 50% περίπου της διαδρομής που απαιτούσαν από τον αναβάτη διαρκώς ακριβή υπολογισμό στα φρένα και συνεχής εναλλαγές στις ταχύτητες. Εξαιτίας της φυτευτής πέτρας και των μεγάλων βράχων  σε συνδυασμό με την  λάσπη, τα ανηφορικά και κατηφορικά σημεία γίνονταν πιο δύσκολα .

Το υπόλοιπο 50% της διαδρομής ήταν ανηφορικά κομμάτια  σε άσφαλτο που ήταν πρόκληση για την αντοχή των αθλητών και στα οποία μόνο, θεωρητικά και πρακτικά, μπορούσαν να προσπεράσουν όσοι είχαν δύναμη. Τα δέκα και κάτι χιλιόμετρα της κάθε στροφής έβγαζαν 530 μέτρα θετικής και αρνητικής υψομετρικής διαφοράς.

Πριν την εκκίνηση αποφασίσθηκε να γίνει μείωση της διαδρομής κατά μία στροφή εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επιδοκιμάστηκε θερμά από τους είδη βρεγμένους αναβάτες που άκουγαν τα ονόματα τους για να πάρουν εκκίνηση.

Όσο αφορά τους τερματισμούς συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συμμετέχοντες. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι πιο ολοκληρωμένοι αναβάτες του αθλήματος επικράτησαν ενώ όσοι τα βρήκαν λίγο «σκούρα» επιβραβεύτηκαν απολαμβάνοντας την «απόλυτη» mtb εμπειρία και τερματίζοντας με “παράσημα” από τη βροχή και τη λάσπη.

Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους μικρούς αθλητές και αθλήτριες mtb που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στις μικρές κατηγορίες του Parnitha Junior (από 7 έως 15 χρονών) κάτω από τέτοιες συνθήκες καθώς και στους γονείς τους που τους ενθάρρυναν για κάτι τέτοιο.

Μετά τον αγώνα οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τη ζεστασιά και τη φιλοξενία του καταφυγίου Μπάφι όπου έγιναν και οι απονομές των κυπέλλων και μεταλλίων για τους πρώτους  κάθε κατηγορίας του αγώνα καθώς και η απονομή για τους τρεις πρώτους νικητές που βγήκαν από τα αποτελέσματα και των πέντε αγώνων του Πάρνηθα Adventure Cup.

Οι διοργανωτές του 5ουΠάρνηθα Adventure Cup ευχαριστούν θερμά το καταφύγιο Μπάφι για τη φιλοξενία του, το τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού για τη βοήθειά του καθώς και την εταιρεία Life Support.

Επίσης ευχαριστούν τις εταιρείες Polo, Odlo, Red Bull, Natura pharm, τον κύριο Ρουσίδη Χρήστο για τα δώρα που προσέφεραν, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας: Πρώτο Θέμα, περιοδικό Mbike και  bncycling.com.
Δείτε αποτελέσματα.

Αφήστε μια απάντηση