Go to Top

ΑΘΛΟΣ ΜΑΙΝΑΛΟΥ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Άθλος Μαινάλου 2014 (run+bike), έγινε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά,  το Σαββατοκύριακο 25-26/10/2014 στην περιοχή της Βυτίνας και υλοποιήθηκε με την χρηματοδότηση του Δήμου Γορτυνίας.

 

Athlos-Mainalou-2014-MTR-062Αφετηρία και τερματισμός των αγωνισμάτων, του ορεινού τρεξίματος και της ορεινής ποδηλασίας, που ήταν σε σηματοδοτημένες διαδρομές, ήταν η πλατεία της Βυτίνας.

Περιλάμβανε ορεινό τρέξιμο (MTR) και  ορεινή ποδηλασία (MTB).

Οι διαδρομές ήταν ξεχωριστής ομορφιάς και κινούνταν στα ελατοδάση του Μαινάλου.

Υπήρχε η δυνατότητα στον αγώνα να κάνει κάποιος είτε τα δύο αγωνίσματα MTR και MTB, δηλαδή τον Άθλο Μαινάλου, είτε να συμμετάσχει μεμονωμένα σε κάθε αγώνισμα.

Συνολικά και στα δύο αγωνίσματα του διημέρου συμμετείχαν 316 αθλητές και αθλήτριες, μεταξύ αυτών πολλά αξιόλογα ονόματα, από τον χώρο της ορεινής ποδηλασίας και του ορεινού τρεξίματος.

 

Στο MTR η διαδρομή ήταν 19 χιλιόμετρα και 580μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς με μεγάλη ποικιλία στο τερέν. Φέτος σχεδιάστηκε μια επιπλέον διαδρομή των 10 χιλιομέτρων, μικρής υψομετρικής διαφοράς για νέους αθλητές.

Πρώτοι πέρασαν τη γραμμή τερματισμού των 19 χιλιομέτρων ο Φάνης Αρκουμάνης μαζί με τον Ιωάννη Σταματόπουλο με χρόνο 1:25:39.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Θεοδώρα Αναστασιάδη με χρόνο 2:01:26.Athlos-Mainalou-2014-MTR-223

Στα 10 χιλιόμετρα, πρώτος για τους άνδρες ήταν ο Νίκος Ροδόπουλος με χρόνο 40:15 ενώ στις γυναίκες ήταν η Έλενα Καβαλιεράτου με χρόνο 56:50.

Στο MTB είχαν σχεδιαστεί δύο διαδρομές: η κλασσική, αισθησιακή διαδρομή με μήκος 37 χιλιόμετρα με 1230μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς και μια διαδρομή 15 χιλιομέτρων και 410 μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς για νέους, ανερχόμενους αναβάτες.

Στην διαδρομή των 37 χιλιομέτρων κυριάρχησε ο Γρηγόρης Καλογερόπουλος με χρόνο 1:52:49, δεύτερος ήταν ο Μιχάλης Παπασάββας με χρόνο 1:55:25 και τρίτος βρέθηκε ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος με χρόνο 1:56:50, ενώ στις γυναίκες τη γραμμή τερματισμού των 37 χιλιομέτρων πέρασε η Αννέτα Πλέβα με χρόνο 2:44:13.

 

Στα 15 χιλιόμετρα κυριάρχησαν έφηβοι αθλητές. Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Βασίλης Ζιάκας με χρόνο 36:51, δεύτερος ο Γιώργος Nταβούτιαν με χρόνο 37:49 και τρίτος ο Παναγιώτης Λεούσης με χρόνο 38:18.

Athlos-Mainalou-2014-MTB-116Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Νίκη Χέμινγκς με χρόνο 53:57.

Νικητής στον Άθλο Μαινάλου, από τον συνδυασμό και των δύο αγωνισμάτων ήταν ο Γρηγόρης Καλογερόπουλος με χρόνο 3:25, στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Slawomir Matras και τρίτος ο Σταύρος Παπαδόπουλος.

Το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε παράλληλη εκδήλωση για παιδιά, στο κέντρο της Βυτίνας, ένας αγώνας τρεξίματος για μικρές ηλικίες, στον οποίο συμμετείχαν 30 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

Οι διοργανωτές του αγώνα ΑΘΛΟΣ ΜΑΙΝΑΛΟΥ 2014 ευχαριστούν θερμά το Δήμο Γορτυνίας, που για μια ακόμη χρονιά χρηματοδότησε σε μεγάλο ποσοστό αυτή τη διοργάνωση.

 

Ευχαριστούμε τους: δήμαρχο Γορτυνίας κο. Γιαννόπουλο Ιωάννη και τον αντιδήμαρχο Μπαξεβάνο Χ.

Την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Διαμαντοπούλου Μαρίνα και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Βυτίνας κο. Καραντώνη, για την παρουσία τους στην εκκίνηση και στις απονομές των αγωνισμάτων του διημέρου.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς: 

Πρατήρια καυσίμων Δεληγιάννης σε Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία,  http://www.bizart.gr/ ,  http://www.wish-bars.gr/SOLO BARS, τις εταιρείες ODLO και La Sportiva, η ταβέρνα Παλιά Βυτίνα, το ξενοδοχείο Αίγλη, η παραδοσιακή ταβέρνα το Αρχοντικό της Αθηνάς, ο Όμιλος Κυριών Βυτίνας, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος

Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας:Athlos-Mainalou-2014-MTB-054

Το MBike το μηνιαίο περιοδικό για το ποδήλατο. Arcadia portal. Η Ηλεκτρονική Πύλη της Αρκαδίας. Ο ραδιοφωνικός σταθμός  95,7 mesogeios fm. Το περιοδικό Autoτρίτη

Το φωτογράφο Θοδωρή Παπαγεωργίου (Arcadia Images) – http://arcadiaimages.gr & http://www.theodoros.photos

 

Επίσης τα καταστήματα της Βυτίνας: Αμάλθειας Κέρας-Δημογιάννης Γιάννης, Μίνι Μάρκετ- Τριάδη Μαντώ, Ζυμαρικά- Λιαρόπουλος Τριαντάφυλλος, τυροκομικά Τσάτσουλης, Αρτοποιήματα- Σκαρπέλος Δημήτριος, καφέ Δρυάδες,  το εργαστήρι Τέχνης Βυτινουργίες.

Επίσης ευχαριστούμε το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών κλιμακίου Τρίπολης & Ναυπλίου και όλους τους εθελοντές και όσους βοήθησαν για να διεξαχθεί ο δύσκολος αυτός αγώνας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΘΛΟΥ ΜΑΙΝΑΛΟΥ 2014

Αφήστε μια απάντηση