Go to Top

Άθλος Πάρνηθας 2011

Έγινε για άλλη μια χρονιά στις 20 Μαρτίου 2011ο ο Άθλος  Πάρνηθας, με υπεύθυνους της διοργάνωσης το Γιάννη Θεοχαρόπουλο και τη Μαρίνα Αναστασίου.
Ο αγώνας περιπέτειας που ξεκίνησε το 1999 και από τότε έχει περάσει πολλά στάδια. Στην φετινή έκδοση  οι λάτρεις της περιπέτειας του βουνού έπρεπε να διανύσουν 15 λασπωμένα χιλιόμετρα στο ορεινό τρέξιμο και 30 στην ορεινή ποδηλασία σε κρύες και υγρές συνθήκες.

ATHLOS_PARNITHAS_-139Αυτοί που τα τόλμησαν όλα ήταν όπως πάντα λίγοι ταλαντούχοι αθλητές που κάνουν και τα δύο αθλήματα σε καλό βαθμό. Παρόλα αυτά όσοι είχαν το κουράγιο να συμμετέχουν σε ένα από τα δύο είναι αξιέπαινοι.  Ο αγώνας λόγω της ονομασίας του και της φιλοσοφίας των σχεδιαστών των διαδρομών του για τέτοιου είδους αγώνες  είναι… απαιτητικός.

Ο σχεδιασμός των διαδρομών πονοκεφαλιάζει εβδομάδες πριν τους υπευθύνους. Χωρίς να έχει ατέλειωτα μονότονα χιλιόμετρα  απαιτεί από τους αθλητές υψηλή τεχνική και άριστη οργάνωση στον εξοπλισμό τους για τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες  που θα επικρατούν την ημέρα του αγώνα, σε συνδυασμό με πλήρη ένταση της προσοχής τους σε όλη την διάρκεια του.
Στις 20 Μαρτίου 2011, με αφετηρία και τερματισμό το καταφύγιο Φλαμπούρι βρέθηκαν στην εκκίνηση του ορεινού τρεξίματος 66 δρομείς, που αψήφησαν το χιονόνερο και το μουσκεμένο τερέν από τα χιόνια των προηγούμενων ημερών και από αυτούς οι 63 πέρασαν την γραμμή του τερματισμού.
Νικητής στους άντρες  στην γενική κατάταξη ο  Θανάσης Κουρής που οδήγησε τον αγώνα ουσιαστικά χωρίς να πιέζεται ιδιαίτερα και στις γυναίκες η  έμπειρη Μίνα Συλαίου.Hathlos-Pharnethas_009

Στην ορεινή ποδηλασία με αφετηρία και τερματισμό τον ίδιο χώρο ξεκίνησαν 94 αναβάτες. Η δυσκολία της διαδρομής από τα πρώτα χιλιόμετρα έκανε κάποιους να  βγουν εκτός αγώνα από μηχανικές βλάβες  και από το όριο χρόνου που υπήρχε για την περαιτέρω ασφαλή εξέλιξη του αγώνα.
Η διαδρομή στην συνέχεια της ήταν πιο απαιτητική και αυτό έκανε αρκετούς ακόμη να μην γευτούν την χαρά του τερματισμού. Την γραμμή του τερματισμού, μερικοί και περπατώντας σέρνοντας δίπλα  το χαλασμένο ποδήλατο τους, πέρασαν 59 καταλασπωμένοι αθλητές. Για την πρώτη θέση έγιναν πολλές ανακατατάξεις στην διάρκεια του αγώνα και κανείς δεν μπορούσε να υπολογίσει ποιός θα κερδίσει. Νικητής στους άντρες  στην γενική κατάταξη ο δυνατός Δημητρόπουλος Βαγγέλης και στις γυναίκες η  φοβερή Χριστοφόρου Άντρη η οποία τερμάτισε 3η γενικής και έκανε τους πάντες να αναρωτιούνται.

Hathlos-Pharnethas_064Συνδυασμός αγωνισμάτων

Από τον συνδυασμό και των δύο αγωνισμάτων  του Άθλου Πάρνηθας 2011 νικητής αναδείχθηκε το αναμενόμενο φαβορί του αγώνα ο Πέτρος  Τυρολόγος παρόλο τις πολλές ατυχίες του στην ορεινή ποδηλασία.

Γενικός Απολογισμός

Από την μεριά μας χαιρόμαστε που σας προσφέραμε  άλλη μια ασφαλή διοργάνωση στα αθλήματα που αγαπάτε μέσα σε  τόσο σκληρές συνθήκες, που σας είδαμε να χαμογελάτε μετά από τόσο κόπο στην ζεστή τραπεζαρία του καταφυγίου ανταλλάσοντας μαζί σας αμοιβαία πειράγματα.

Ευχαριστούμε θερμά το τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού και όλους όσους βοήθησαν. Επίσης ευχαριστούμε τις εταιρείες Polo, Odlo, Bike expert, Gehwol, Squeezy, για τη μερική χορηγία τους σε υλικά του αγώνα καθώς και το καταφύγιο Φλαμπούρι για την φιλοξενία του.

Δείτε επίσης τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Αφήστε μια απάντηση