Go to Top

Άθλος Τζουμέρκων 2010

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 5-6 Ιουνίου 2010 για ένατη συνεχόμενη χρονιά από το Δήμο Αγνάντων ο αγώνας με την ονομασία «Άθλος Τζουμέρκων», με υπεύθυνους της διοργάνωσης το Γιάννη Θεοχαρόπουλο και τη Μαρίνα Αναστασίου.
Πιστοί στο ραντεβού τους ήταν 148 αθλητές και αθλήτριες φίλοι της περιπέτειας.

picture-26Κέντρο του αγώνα ήταν το χωριό Άγναντα του νομού Άρτας όπου εδρεύει και ο ομώνυμος Δήμος.

Ο αγώνας ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου με τον αγώνα Raft σε πληρώματα των 6 ατόμων. Η Trekking Hellas Ηπείρου παρείχε τους έμπειρους οδηγούς και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Η βροχή είχε ξεκινήσει πριν τον αγώνα όπως πάντα στην ώρα της και έτσι οι βρεγμένοι δεν είχαν να φοβηθούν το νερό του ποταμού.

Νικήτρια ομάδα στο rafting ήταν  οι Bike expert/Ε.Ο.Σ. Αχαρνών, με οδηγό το Χρήστο Νικολάου και με πλήρωμα τους Καμπουρόπουλο Αλέξη, Δήμου Χρήστο, Μπεζά Δημήτρη, Καραγιάννης Φάνη, Σπυράκη Γιώργο, Μπαλάσκα Τάκη και χρόνο 0:44΄39΄΄.picture-089

Ο καιρός μετά το raft έφτιαξε. Έτσι οι ποδηλάτες το μεσημέρι είχαν ν’ αντιμετωπίσουν ένα βρεγμένο πεδίο με συνεφιά και διαστήματα ήλιου, ιδανικό δηλαδή για ποδήλατο βουνού.

Η διαδρομή του ΜΤΒ απαιτητική όπως πάντα είχε 60 χλμ. μήκος και 2300 μέτρα κατάβασης ενώ η ανάβαση περιοριζόταν στα 1900 μέτρα, εξαιτίας του ότι η εκκίνηση δόθηκε στην Αγιάντα στα 620μ. υψόμετρο και ο τερματισμός ήταν στη γέφυρα της Πλάκας στα 250μ. υψόμετρο.

Υπήρχε μεγάλη ποικιλία στη διαδρομή και τη νίκη πήρε ο έμπειρος Παναγιώτης Σκυλοδήμος με χρόνο 3h10΄00΄΄ αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Τυρολόγο Πέτρο του ΜΤΒ Preveza team με χρόνο 3h21΄00΄΄ και στην Τρίτη θέση το Χρήστο Μυλωνά με 3h24΄00΄΄. Μοναδική γυναίκα που τερμάτισε στο ποδήλατο βουνού ήταν για άλλη μια χρονιά η Νίκα Ευτυχία με χρόνο 5h44΄00΄΄.

picture-221Την επόμενη μέρα το πρωί έγινε το ορεινό τρέξιμο σε μια αντιπροσωπευτική διαδρομή για την περιοχή με μήκος 30 χλμ., θετική υψομετρική 1300μ. και αρνητική υψομετρική 900μ. Ο καιρός ήταν ιδανικός για τους δρομείς.

Πρώτος έκοψε το νήμα του τερματισμού ο έμπειρος δρομέας Κουρκουρίκης Γιάννης με χρόνο 2h53΄00΄΄. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Διτόπουλος Γιάννης του LIAKOS CYCLING με 3h05΄57΄΄ ενώ στην Τρίτη θέση ήταν ο Καμπουρόπουλος Αλέξης του Starbike/Ε.Ο.Σ. Αχαρνών με χρόνο 3h08΄18΄΄. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Δήμητρα Ιορδανίδου με χρόνο 3h28΄19΄΄, δεύτερη η Καλογήρου Μαρία από τη Fift Element με χρόνο 3h56΄41΄΄ και τρίτη η Ειρήνη Χριστάκη της FitSN-Gatorade με χρόνο 4h09΄44΄΄.

Στο σύνολο του Άθλου μετά από 10 χιλιόμετρα raft, 60 χλμ. ποδήλατο και 30 χλμ. ορεινό τρέξιμο, νικητής αναδείχθηκε ο Τιρολόγος Πέτρος του ΜΤΒ Preveza team, με χρόνο 7h19΄51΄΄. Δεύτερος ήταν ο Καμπουρόπουλος Αλέξης του Starbike-Ε.Ο.Σ. Αχαρνών με 7h40΄57΄΄ και τρίτος ο Ηρακλής Μωυσίδης με χρόνο 8h07΄51΄΄.

Το μεσημέρι της Κυριακής έγιναν οι απονομές στην πάνω πλατεία των Αγνάντων σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με κλαρίνα, πίτες και όλους τους κατοίκους. Στη βράβευση των αθλητών παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Αγνάντων κ. Χασιάκος Χρήστος και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, που στηρίζουν τον αγώνα τόσα χρόνια. Επίσης ήταν η αδελφότητα Αγναντιτών Ιωαννίνων και ο Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «Τα Άγναντα». Μέγας χορηγός ήταν ο Δήμος Αγνάντων.

picture-150Επιμέρους χορηγοί ήταν η εταιρεία POLO, η εταρεία Trekking Hellas Ηπείρου, η εταιρεία Natura Pharm με τις κρέμες GEHWOL, η Odlo, η Squeezy, το κατάστημα Bike expert, το κατάστημα «Καλούδια» των Πραμάντων, το κατάστημα Ευαγγελία Γιανάκη των Αγνάντων, η ταβέρνα Λευτέρης Γιαννούλας των Φράστων, το ξενοδοχείο «Γεφύρι Πλάκας». Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το περιοδικό «ΚΟΡΦΕΣ», η BN cycling.

Η επίσημη φωτογράφιση του αγώνα έγινε από τη FEDRA PHOTO STORES.

Ευχαριστούμε το Κέντρο Υγείας Αγνάντων που ήταν σε επιφυλακή, το σώμα Ελλήνων Εθελοντών Σαμαρειτών Ιωαννίνων που έστειλε προσωπικό για την κάλυψη του Άθλου Τζουμέρκων, τους κριτές και εθελοντές που βοήθησαν με την καρδιά τους για την ολοκλήρωση αυτού του πολύπλοκου και δύσκολου αγώνα.

Δείτε  αποτελέσματα του αγώνα.

Αφήστε μια απάντηση