Go to Top

Δρόμος του Ταχυδρόμου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην  Ήπειρο στα απόκρημνα Τζουμέρκα, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της φυσικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της περιοχής και στην μνήμη του παππού μας και ταχυδρόμου Κώστα Κώστα, διοργανώθηκε για τρίτη χρονιά, υπό την αιγίδα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, την Κυριακή στις 13/03/2016, ο μαραθώνιος αγώνας δρόμου, με την ονομασία ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.
Ακόμη έγινε ημιμαραθώνιος αγώνας 24,5 χιλιομέτρων καθώς επίσης και μικρός αγώνας (fun race) 8,5 χιλιομέτρων, με κοινή εκκίνηση και τερματισμό το Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής στο χωριό Άγναντα Άρτας.

Εξήντα πέντε  αθλητές και αθλήτριες, βρέθηκαν στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, στην εκκίνηση αψηφώντας την δυνατή βροχή που δεν σταμάτησε λεπτό.
Η Α΄ διαδρομή ήταν μαραθώνιος αγώνας 43,3 χιλιομέτρων και 1285μ.υψομετρικής διαφοράς.

Με αφετηρία τα Άγναντα οι δρομείς διέσχιζαν τη μαγευτική δυτική πλευρά των Τζουμέρκων με νότια κατεύθυνση σε ασφάλτινη διαδρομή, με ελάχιστη κίνηση, μέσα στα δάση.
DSC06089Περνούσαν από τα χωριά και τους οικισμούς Σγάρα, Άνω Γραικικό, Κουκούλια, Γουριανά, Ρωμανό, Κάτω Γραικικό, Μακρύκαμπο, Λεπιανά, Μικροσπηλιά, Καταρράκτη, για να τερματίσουν στα Άγναντα.
Ο ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΚΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ έφτασε πρώτος στην γραμμή τερματισμού, με χρόνο 3:49:08.773.
Στην δεύτερη θέση ακολούθησε ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΡΔΟΣ με 3:55:15.350 και τρίτος τερμάτισε ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ  με 4:08:10.350.

Η Β΄ διαδρομή, ήταν ημιμαραθώνιος αγώνας 24,5 χιλιομέτρων και 693μ.υψομετρικής διαφοράς.
Με αφετηρία τα Άγναντα οι δρομείς ακολουθούσαν ασφάλτινη διαδρομή περνούσαν από τα χωριά και τους οικισμούς, Σγάρα, Καταρράκτη, για να τερματίσουν στα Άγναντα.
Πρώτος πέρασε την γραμμή τερματισμού ο ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ  με χρόνο 1:52:55.263.
Δεύτερος ήταν ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΥΚΕΣΗΣ  με 1:55:54.167  και τρίτος ο ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ με 1:59:04.680.DSC05986

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΥΡΕΛΟΥ με χρόνο 2:22:31.063, δεύτερη τερμάτισε η ΑΣΗΜΙΝΑ ΒΑΡΕΛΑ με χρόνο 2:36:53.953 και στην τρίτη θέση τερμάτισαν μαζί οι ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΟΥ με χρόνο 3:12:06.

Η  Γ΄ διαδρομή (fun race) περιελάμβανε 8,5 χιλιόμετρα και 210μ. υψομετρικής διαφοράς και στην ουσία ήταν ένας πανέμορφος γύρος των Αγνάντων.
Πρώτος έκοψε το νήμα του τερματισμού ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΣΠΡΟΥΔΗΣ με χρόνο 0:35:05.500.
Στη δεύτερη θέση ήταν ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ με 0:37:41.947 ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΧΟΥΛΑΣ με χρόνο 0:38:17.247.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗ με χρόνο 0:44:40.077, με δεύτερη την ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΩΤΗ με χρόνο 0:47:52:010 και τρίτη τερμάτισε η ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΤΖΑΒΑΡΑ με χρόνο 0:51:38.417.

DSC05939Υπήρχαν σταθμοί ανεφοδιασμού με νερά, ισοτονικά, τσάι, πορτοκάλια, μπανάνες, μπισκότα, πατατάκια, λουκούμια και μπάρες ενέργειας WISH BAR που ανέβαζαν τα γλυκογόνα δίνοντας ενέργεια σε όσους τα γευόντουσαν.
Ένα πλούσιο τραπέζι με παραδοσιακές πίτες περίμενε τους αθλητές στον τερματισμό.

Στην συνέχεια το μεσημέρι της Κυριακής ακολούθησαν οι απονομές στο Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής σε ένα κεφάτο πανηγυρικό κλίμα.
Οι πρώτοι νικητές βραβεύτηκαν με ξεχωριστά έπαθλα δημιουργία της εταιρείας Bizart, καθώς σε όλους δίδονταν ένα ξεχωριστό μετάλλιο τερματισμού σαν μικρή επιβράβευση της μεγάλης τους προσπάθειας.
Στις απονομές παρευρέθησαν οι: αντιδήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κα. Αντωνάκη-Αηδόνη  Νότα, ο αντιδήμαρχος κ. Καρύδης Βασίλειος, ο Δ.Σ. Παλαιοκάτουνου κ. Πλούμπης Ιωάννης, ο Δ.Σ. Μελισσουργών κ. Καλιαρντάς Θωμάς, η Δ.Σ. Μελισσουργών κα. Λάμπρη Αικατερίνη, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αγνάντων κ. Κοντογεώργος Χριστόφορος,  τους οποίους και ευχαριστούμε που τίμησαν με την παρουσία τους τις βραβεύσεις των αθλητών.

DSC06123Ευχαριστούμε τους υποστηρικτές μας την εταιρία Bizart, τις μπάρες ενέργειας wish bars,  τον Αριστοτέλη και  την Κωνσταντίνα Τούμπουρου, τον κ. Αηδόνη Λάμπρο, τις κυρίες Βασιλική Αναστασίου, Μαρία Τσάκου, Βάσω Γιαννούλα για την προσφορά τους με τις πίτες.

Ιδιαίτερα ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν και κάλυψαν τους σταθμούς ανεφοδιασμού στα χωριά: τον κο. Νίκο Κούκο στον σταθμό του Άνω Γραικικού, τον κο. Μπούρη Γεώργιο στα Γουριανά, τον κο. Καλύβα Γιώργο στον σταθμό στο Μακρύκαμπο, την κ.Αρβανίτη στα Λεπιανά, τον κ. Κορδούλα Χρήστο στην Μικροσπηλιά, τον κ.Ηλία  στον σταθμό του  Καταρράκτη, τον κ.Ζάψα Νικόλαο στον σταθμό ΚΕΓΕ, επίσης ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά που βοήθησαν στις διασταυρώσεις του χωριού καθώς και τις κυρίες Βούλα Κωστούλα, Κωνσταντίνα Αναστασίου, Βασιλική Αναστασίου που βοήθησαν ως κριτές και δείκτες.
Φωτογραφίες

ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ 2016 αποτελεσματα

Αφήστε μια απάντηση