Go to Top

Parnitha dh-freeride event 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έγινε την Κυριακή 21/04/2013 στην Πάρνηθα, στην  περιοχή Μέλια στο Μετόχι της Πάρνηθας ο αγώνας με την ονομασία Parnitha dh-freeride event.

Ήταν μια διοργάνωση για τους λάτρεις της κατάβασης, ένα μεγάλο πάρτι αδρεναλίνης και παράλληλα ίσως, ένα γλυκό βάπτισμα στην αγωνιστική δράση για μια  μερίδα αναβατών.

Η διαδρομή  ήταν μεσαίας τεχνικής δυσκολίας και ήταν σχεδιασμένη έτσι ώστε, να μπορεί να συμμετέχει με άνεση  ένας  όχι πολύ καλά γυμνασμένος αθλητής αλλά να μπορεί ταυτόχρονα να τεστάρει την πορεία της προετοιμασίας του και ο καλά προπονημένος rider.

Downhill-terminator-2013-376Η κορδελιασμένη διαδρομή είχε μήκος 1,34km, υψομετρική διαφορά 132m και μέση κλίση 5.6%.Ήταν διασκεδαστική και τεχνική για τους 145 αναβάτες που βρέθηκαν αυτό το ηλιόλουστο πρωινό στην Πάρνηθα.
Ξεκινούσε με συνεχόμενα drops, μικρά και μεγάλα, ακολουθούσε ένα απολαυστικό μονοπάτι με μερικά μικρά άλματα και berms  που  προετοίμαζαν τους αναβάτες στην συνέχεια για ένα φαρδύ και  γρήγορο κομμάτι όπου οι ταχύτητες φλέρταραν τα 50km/h με μεγάλα άλματα που ξεπερνούσαν τα 10 μέτρα !!!!
Στη συνέχεια η κλίση γινόταν ηπιότερη και το δυνατό και γρήγορο στροφάρισμα  έπαιζε σημαντικό ρόλο, ενώ τα δύο μεγάλα διπλά άλματα πριν τον τερματισμό, ήθελαν τεχνική και φυσική κατάσταση για να γίνουν επειδή όλοι όσοι πίεζαν έφταναν εκεί ξέπνοοι.
Ο τερματισμός ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός μετά από όλα αυτά  με sprint 50m σε ίσιο κομμάτι  για να κερδηθεί και το τελευταίο χιλιοστό του δευτερολέπτου.
Στη συνέχεια  ακολουθούσε η ανακούφιση και ένα πλατύ λαχανιασμένο χαμόγελο…

Το επίπεδο ανταγωνισμού ήταν υψηλό και οι θεατές πραγματικά εντυπωσιάστηκαν από τα περάσματα κάποιων αθλητών. Ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με τους 33 αναβάτες της κατηγορίας Junior να αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.Downhill-terminator-2013-404

Στις 12:20 ξεκίνησε η πρώτη χρονομετρημένη κατάβαση η οποία ήταν και προκριματική καθώς θα αγωνίζονταν στον τελικό οι 60 ταχύτεροι από την κατηγορία Elite και όλοι στις υπόλοιπες κατηγορίες Hardtail, junior, master, veteran και γυναικών.
Τα χρονόμετρα άναψαν για τα καλά. Τα μεγάλα φαβορί και αρκετοί νέοι στο χώρο αναβάτες έδειξαν τις δυνατότητες τους. Επίσης φάνηκε αμέσως ότι οι Έλληνες αναβάτες DH  έχουν ανεβάσει πολύ το επίπεδο τους.

Ταχύτερος όλων ο  ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (2:20.676), με τους ΑΡΓΥΡΙΑΔΗ ΓΙΩΡΓΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΓΟΥΒΗ ΕΛΙΣΣΑΙΟ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗ και  ΚΟΡΦΙΑΤΗ ΙΩΑΝΝΗ να ακολουθούν πιο πίσω.

Χωρίς καθυστερήσεις ξεκίνησε ο Τελικός αγώνας και από νωρίς φάνηκε ότι για κάθε θέση έπρεπε να παλέψεις σκληρά και να μην πέσεις!!!!
Η οθόνη αποτελεσμάτων επέτρεπε σε όλους τους αγωνιζόμενους να παρακολουθούν άμεσα την εξέλιξη του αγώνα.
Ο Φώτης Σκαρής σε ρόλο εκφωνητή  ξεσήκωνε τους θεατές που ειδικά στο τέλος του αγώνα ήταν με κομμένη την ανάσα!!!

Downhill-terminator-2013-64Ταχύτερος από την κατηγορία Hardtail ήταν ο ΠΑΡΤΑΦΥΛΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (2:43.428) με δεύτερο για εκατοστά του δευτερολέπτου τον ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟ ΙΩΑΝΝΗ (2:43.475)!!!!  και τρίτο τον ΜΕΝΤΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ(2:55.990).

Στην κατηγορία junior ταχύτερος ήταν ο ΚΡΙΕΜΑΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ(2:29.620) με δεύτερο τον ΜΠΑΞΕΒΑΝΟ ΔΗΜΗΤΡΗ(2:34.302) και τρίτο τον ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ ΙΑΚΩΒΟ(2:36.625).

Στην κατηγορία master νικητής βγήκε ΤΣΙΑΝΤΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ(2:30.323) , δεύτερος ο ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (2:31.705) και τρίτος ο ΑΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΗΣ(2:32.135).

Στιςγυναίκεςαγωνίστηκε  μόνο  η ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΥΡΑΚΗ (3:21.459).

Στην κατηγορία veteran νικητής βγήκε ο ΣΚΑΡΗΣ ΦΩΤΗΣ(2:38.204) , δεύτερος ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ (2:55.530) και τρίτος ο ΠΑΝΤΕΛΕΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ(3:30.464).

Στην κατηγορία elite, αυτών που στην κυριολεξία η πρώτη δεκάδα έκανε χαμηλή πτήση,  ταχύτερος ήταν ο ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (2:18.682), με δεύτερο τον ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ(2:21.622),  και τρίτο τον ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗ(2:23.791).
Αυτοί ήταν και οι ταχύτεροι αναβάτες του DH-FREERIDE EVENTτου δεύτερου αγώνα του OPEN ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και αναμένεται συναρπαστική συνέχεια.

Έτσι ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη  μας διοργάνωση DH-FREERIDE για το 2013, το Πάρνηθα DH-FREERIDE EVENT, με δυνατή μουσική από την Red Bull και πλήθος κόσμου να χειροκροτεί τους νικητές στις απονομές.
Ο  πρώτος κάθε κατηγορίας πήρε ειδικά σχεδιασμένο έπαθλο προσφορά της  BizArt Galleries.
Οι υπόλοιποι της εξάδας πήραν ειδικά σχεδιασμένα μετάλλια.
Αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής πήραν όλοι οι συμμετέχοντες.Downhill-terminator-2013-316

Πλούσια δώρα δόθηκαν από την Von Zipper, Dakine, Nook proof, Kali, Spank και Kenny.

Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν στη διοργάνωση σαν κριτές και δείκτες και το τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού για  τη πολύτιμη  βοήθειά του.

Επίσης ευχαριστούμε τις εταιρείες    BIZART GALLERIES , Trekking Hellas Πάρνηθας, Natura PharmPlanet bikes , Tzortzopoulos Bikeswww.driftcamera.gr MBike,  για τη μερική χορηγία τους στον αγώνα.

Ακόμη το φυσικό μεταλλικό νερό  ΒΙΚΟΣ,που φρόντισε για την ενυδάτωση των αθλητών, καθώς και το Red Bull Energy Drink που δρόσιζε τους αθλητές, την εταιρεία @care με την ελληνική μπάρα ενέργειας  Wish bar και την εταιρεία Chiquita που φρόντισαν για την ενέργεια των αθλητών.

Ένα μεγάλο Μπράβο σε όλους  που αγωνίστηκαν και γρήγορη ανάρρωση σε όσους τραυματίστηκαν.

Video 1, video 2, video 3, από τον αγώνα.  Δείτε άλλες δημοσιέυσειςΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

Αφήστε μια απάντηση