Go to Top

Ορεινό τρίαθλο Λάδωνα 2012

Ορεινό τρίαθλο στο Λάδωνα

Κατά την μυθολογία ο Λάδων, ήταν γιος του Ωκεανού και της Τηθύος και κατά μια άποψη, από τον Λάδωνα και  την  Γαία  γεννήθηκαν η  Μετώπη  και η νύμφη Δάφνη. Αναφορές στη Μυθολογία, που αφορούν την περιοχή, είναι πάρα πολλές με κύρια στοιχεία, τον ερωτισμό και το πάθος, που εμπνέει το ποτάμι του Λάδωνα, με το παραδεισένιο  και  ερωτικό περιβάλλον του.

Ο πιο γνωστός μύθος είναι ο μύθος της πανέμορφης θυγατέρας του Λάδωνα  Δάφνης, με τον θεό Απόλλωνα, που εκτυλίχθηκε στις όχθες του ποταμού  Λάδωνα. Ο θεός Απόλλωνας νοιώθοντας μεγάλο έρωτα και πόθο για την νύμφη Δάφνη, την κυνήγησε και όταν την πλησίασε και την άγγιξε, αυτή για να γλιτώσει την ατίμωση, παρακάλεσε τον πατέρα της Λάδωνα να την μεταμορφώσει σε δένδρο. Έτσι, η νύμφη Δάφνη μεταμορφώθηκε σε δένδρο, που επίσης ονομάστηκε δάφνη. Ο Απόλλων έκοψε κλαδιά και έφτιαξε το γνωστό στεφάνι από δάφνη, που με αυτό στεφανώνονται και σήμερα οι νικητές και οι ανδρείοι.

ladon_2012_tieo_031Σε αυτό το παραδεισένιο περιβάλλον στην τεχνητή λίμνη του Λάδωνα έγινε ο 2ος αγώνας του ADVENTURE CUP 2012  την  Κυριακή 03/06/2012. Ο αγώνας έγινε με την υποστήριξη του δήμου Γορτυνίας.

Ήταν  μονοήμερος αγώνας περιπέτειας (X-EVENT) και περιλάμβανε  500 μέτρα κολύμπι στην λίμνη κατόπιν 31,3 χιλιόμετρα ορεινή ποδηλασία και στο τέλος 9,2 χιλιόμετρα ορεινό τρέξιμο χωρίς διάλειμμα χρόνου μεταξύ των αθλημάτων.

Η διαδρομή έβγαζε μήκος  αθροιστικά 41 χιλιόμετρα και συνολική θετική υψομετρική διαφορά 960 μέτρα.

Υπήρχε η δυνατότητα στον αγώνα να κάνει κάποιος τις διαδρομές ατομικά ή σε ομάδα των δυο ή τριών ατόμων με την μορφή σκυταλοδρομίας και συνολικά συμμετείχαν 42 αθλητές και αθλήτριες.

Οι διαδρομές του ήταν  σχεδιασμένες έτσι ώστε  μπορούσε να συμμετέχει με άνεση  ένας  αρχάριος ή μέσος αθλητής αλλά μπορούσε  ταυτόχρονα να τεστάρει την πορεία της προετοιμασίας του και ο  έμπειρος τριαθλητής.ladon_2012_tieo_080

Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα ήταν το φιλόξενο ταβερνάκι της Κανέλας στην παραλία της λίμνης του Λάδωνα που απέχει 1,5 χιλιόμετρο από το χωριό Μουριά.

Η εκκίνηση δόθηκε το πρωί της Κυριακής στις 09:30 σε μια ηλιόλουστη μέρα με το αγώνισμα της κολύμβησης. Πρώτος βγήκε από το νερό ο Ανδρέας Γρίβας με τον εκπληκτικό χρόνο των 7΄42″.

Στην συνέχεια η μάχη άναψε για τα καλά με τον Κώστα Παπανικολάου να περνάει μπροστά στο ποδήλατο σε μια γρήγορη διαδρομή, που σε κάποιες κατηφόρες οι ταχύτητες των αναβατών πλησίαζαν τα 70 χιλιόμετρα. Ο Λεωνίδας Αθανασόπουλος διαρκώς  κυνηγούσε κερδίζοντας έδαφος και τελικά πέρασε στο τρέξιμο στην δεύτερη θέση.

Νικητής της γενικής κατάταξης του  2ου αγώνα ADVENTURE CUP 2012, αναδείχτηκε ο Κώστας Παπανικολάου  με χρόνο  2 05΄20″, δεύτερος τερμάτισε ο Λεωνίδας Αθανασόπουλος και τρίτος ο Ανδρέας Γρίβας.
ladon_2012_tieo_001Ευχαριστούμε τους ανθρώπους που βοήθησαν στην γραμματεία, τους κριτές και δείκτες. Την κ. Κανέλλα για την φιλοξενία της. Την εταιρεία ecoaction και τον Κώστα Μιχαλόπουλο που παρείχαν τα σκάφη για την ασφάλεια των αθλητών στην λίμνη.Το τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού του κλιμακίου Τρίπολης.

Επίσης τις εταιρείες BIZART GALLERIES , Natura Pharm, την Extra products Χ. Τασούλης, το περιοδικό Runner για τη μερική χορηγία τους σε υλικά του αγώνα.
Την εταιρεία @care με την ελληνική μπάρα ενέργειας  Wish bar που είχε φροντίσει για την ενέργεια των αθλητών, τα νερά Βίκος και τον Ζαφείρη Καγιόπουλο με την νέα ενεργειακή μπάρα Solo Energy.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα.

Αφήστε μια απάντηση