Go to Top

X-EVENT»ΤΡΙΑΘΛΟ ΛΑΔΩΝΑ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο παραδεισένιο περιβάλλον της τεχνητής λίμνης του Λάδωνα, με την υποστήριξη του δήμου Γορτυνίας, έγινε  την Κυριακή 27/07/2014 για τρίτη χρονιά, ο μονοήμερος αγώνας ορεινού τριάθλου, με την ονομασία »X-EVENT»ΤΡΙΑΘΛΟ ΛΑΔΩΝΑ 2014.

X-Event-ladona-2014-189Περιλάμβανε  κολύμπι, ορεινή ποδηλασία και ορεινό τρέξιμο χωρίς διάλειμμα χρόνου μεταξύ των αθλημάτων.

Υπήρχε Ολυμπιακή απόσταση (ΔΙΑΔΡΟΜΗ Α) με 1500 μ. κολύμπι, 31,3 χλμ. ποδήλατο, 9,2 χλμ. τρέξιμο συνολικού μήκους 42 χιλιομέτρων και  Sprint απόσταση (ΔΙΑΔΡΟΜΗ Β) με 750 μ. κολύμπι, 15,2 χλμ. ποδήλατο, 5 χλμ. τρέξιμο  συνολικού μήκους 21 χιλιομέτρων.

Το Σάββατο 26 Ιουλίου το απόγευμα στα πλαίσια της διοργάνωσης του ορεινού τριάθλου, έγινε επίσης ένας αγώνας ορεινού τρεξίματος με την ονομασία run event μήκους 9,4 χιλιομέτρων. Ευχάριστη διαδρομή δίπλα στην λίμνη του Λάδωνα, που σε συνδυασμό με την απογευματινή δροσιά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Η διαδρομή είχε κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού, το γραφικό ταβερνάκι της Κανέλας  την Λαδωνίδα δίπλα ακριβώς από την λίμνη και μόλις  1,5χιλ. από το χωριό Μουριά.
Η διαδρομή κινούταν  για τα πρώτα 1,2χιλ. σε άσφαλτο, με κατεύθυνση το χωριό Μουριά και συνέχιζε  σε χωματόδρομο δίπλα στην λίμνη για 3,5χιλ. μέχρι το εκκλησάκι του Άγιου Νικόλα.

Η επιστροφή στο σημείο τερματισμού γινόταν από την ίδια διαδρομή.X-Event-ladona-2014-130
Πρώτος πέρασε την γραμμή τερματισμού ο Παύλος Τζαναβάρας με χρόνο 34΄43΄΄.
Δεύτερος ήταν ο Λεωνίδας Αθανασόπουλος  με χρόνο 36΄08΄΄και τρίτος ο Σπύρος Βενετσάνος με χρόνο 41΄23΄΄.
Στο ωραίο φύλλο καλύτερη επίδοση πέτυχε η Μυρτώ Μίχαλου με χρόνο 54΄34΄΄, δεύτερη ήταν η Βερόνικα Μπινζάρου με χρόνο 57΄08΄΄ και τρίτη η Βαρβάρα Λογοθέτη με χρόνο 1:01΄56΄΄.
Βραβεύτηκαν  με μετάλλια οι έξι καλύτεροι άνδρες και οι έξι καλύτερες γυναίκες, σε απονομή που έγινε μετά την λήξη του αγώνα.
Επίσης σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε αναμνηστικό μετάλλιο και ακολούθησε βουτιά και μπάνιο στην πεντακάθαρη λίμνη.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ RUN EVENT ΛΑΔΩΝΑΣ 26-07-2014

 Την Κυριακή  27/07/2014 το πρωί οι λάτρεις του ορεινού τριάθλου είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο αγαπημένο τους άθλημα σε μια πανέμορφη τοποθεσία.

Διεξήχθησαν παράλληλα Ολυμπιακή απόσταση  και  Sprint απόσταση.
Η   Ολυμπιακή Απόσταση περιλάμβανε 1500 μέτρα κολύμπι στην λίμνη κατόπιν 31,3 χιλιόμετρα ορεινή ποδηλασία(άσφαλτο 90%, χωματόδρομο 10%) με συνολική υψομετρική ανάβασης 830μ. και στο τέλος 9,4 χιλιόμετρα ορεινό τρέξιμο(άσφαλτο 25%, χωματόδρομο 75%) με υψομετρική ανάβασης 30μ.
Είχε συνολικό μήκος αθροιστικά 42 χιλιόμετρα και συνολική θετική υψομετρική διαφορά 850 μέτρα.

X-Event-ladona-2014-171Η Sprint απόσταση περιλάμβανε 750 μέτρα κολύμπι στην λίμνη κατόπιν 15,2 χιλιόμετρα ορεινή ποδηλασία(άσφαλτο 50%, χωματόδρομο 50%) και υψομετρική ανάβασης 80μ. και στο τέλος 5 χιλιόμετρα ορεινό τρέξιμο(άσφαλτο 40%, χωματόδρομο 60%) με υψομετρική ανάβασης 20μ.
Είχε συνολικό μήκος  αθροιστικά 21 χιλιόμετρα και συνολική θετική υψομετρική διαφορά 100 μέτρα.
Υπήρχε η δυνατότητα για την Ολυμπιακή απόσταση να γίνει και σε ομάδα των δυο ή τριών ατόμων με την μορφή σκυταλοδρομίας.
Η θερμοκρασία ήταν ανεβασμένη από το πρωί και οι 26 βαθμοί Κελσίου της λίμνης ήταν πολλοί για να φορέσουν στολές οι κολυμβητές μιας και αυτό ισχύει από τους κανονισμούς όταν η θερμοκρασία του νερού είναι πάνω από 23 βαθμούς.
Με την εκκίνηση τάραξαν τα ήρεμα νερά της λίμνης, που έμοιαζε με τεράστια πισίνα, οι παφλασμοί από τα χέρια και τα πόδια των κολυμβητών που ήταν αντιμέτωποι με το χρονόμετρο.
Μεγάλη διαφορά πήρε από την αρχή και διαρκώς την αύξανε η μόλις 13 ετών!!!!! Κατερίνα Τσιακάλου, η οποία και έκανε τα 1500 μέτρα σε 23 λεπτά!!!

Στα 750 μέτρα πρώτος βγήκε από το νερό ο Αναστάσιος Ιωάνογλου με χρόνο 12΄54΄΄.X-Event-ladona-2014-19
Το παιχνίδι ζέσταινε για τα καλά αφού η ώρα ήταν περίπου 11:00 και οι αθλητές μετά την αλλαγή τους στην ζώνη αλλαγής ανέβαιναν στις καυτές σέλες των ποδηλάτων τους άλλος για να κάνει τα 15 χιλιόμετρα της sprint distance και άλλος τα 31 χιλιόμετρα της Olympic distance.
Ο Κώστας Παπανικολάου έφτασε στην ζώνη αλλαγής πρώτος μετά από 31 χιλιόμετρα ορεινής ποδηλασίας δείχνοντας την κλάση του και το ότι κρατήθηκε στο κολύμπι.
Στην sprint distance πρώτος έφτασε στην ζώνη αλλαγής μετά από 15 χιλιόμετρα ορεινής ποδηλασίας ο Πέτρος Χαρπαλής.
Ακολούθησε το τρέξιμο με ακόμα πιο ψηλές θερμοκρασίες  που ήταν 9,4 χιλιόμετρα για την Olympic distance και 5 χιλιόμετρα για την sprint distance.

Το μεσημέρι της Κυριακής έγιναν οι απονομές στις οποίες παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Γορτυνίας Κος Γιαννόπουλος Ιωάννης και οι Αντιδήμαρχοι Κα Διαμαντοπούλου Μαρίνα και ο Κος Πυρπυρής Καλλίμαχος.
Βραβεύτηκαν οι έξι καλύτεροι αθλητές, με έπαθλο  ο πρώτος και μετάλλια οι υπόλοιποι.
Επίσης βραβεύτηκαν οι τρείς καλύτερες ομάδες στην Ο.Α.
Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε αναμνηστικό μετάλλιο και μπλουζάκι.
Η πρώτη τριάδα στην Ολυμπιακή απόσταση  αποτελούνταν από τους ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ και ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΛΑΜΠΡΟ.
Στην Sprint απόσταση οι τρείς πρώτοι ήταν οι ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΡΠΑΛΗΣ, ΜΑΡΚΟΣ ΒΙΧΕΡΤ και ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ.
Στο ομαδικό της Ο.Α  πρώτη ομάδα ήταν η  οικογένεια ΤΣΙΑΚΑΛΟΥ τα ….τσακάλια (όνομα και πράμα), δεύτερη η TOP GYM και τρίτη η BLE CYCLING CLUB.

X-Event-ladona-2014-6Ακολούθησε βουτιά και μπάνιο στην πεντακάθαρη λίμνη και φαγητό, που ήταν παροχή της διοργάνωσης, ακριβώς δίπλα στην ταβέρνα Λαδωνίδα.

Για την φροντίδα και ασφάλεια των αθλητών και τις δυο μέρες της διοργάνωσης ήταν μαζί μας το περιφερειακό τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Ναυπλίου, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Για την  ασφάλεια των κολυμβητών φρόντισε η εταιρία Eco action που με τους έμπειρους Kayaker, ήταν πάντα δίπλα στους αθλητές.

Μεγάλος χορηγός του αγώνα ήταν ο Δήμος Γορτυνίας
Υποστηρικτές  στον αγώνα ήταν οι:http://www.bizart.gr/ ,  http://www.wish-bars.gr/, η εταιρία Ecoaction  στη βάση Λάδωνα.

Κοντά στην διοργάνωση για μια χρονιά ακόμη ήταν ο Σύλλογος των Απανταχού Μουριωτών και οι κάτοικοι του χωριού της Μουριάς.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου στις αρχές  Ιούλιου του 2015.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ TRIATHLON X-EVENT ΛΑΔΩΝΑΣ 27 -07-2014

Αφήστε μια απάντηση