Go to Top

ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Στην πανέμορφη  Ήπειρο στα  Τζουμέρκα, σε μία προσπάθεια  ανάδειξης της φυσικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της περιοχής του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και στην μνήμη του παππού μας και ταχυδρόμου της περιοχής Κώστα Κώστα, θα διοργανωθούν, υπό την αιγίδα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, την Κυριακή στις 27/08/2017, λαϊκός  μαραθώνιος αγώνας 43 χιλιομέτρων με την ονομασία ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ημιμαραθώνιος αγώνας 24 χιλιομέτρων  καθώς επίσης και  μικρός αγώνας (fun race) 8 χιλιομέτρων, με εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Άγναντα Άρτας στο Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής (T.A.C).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
(ΑΓΝΑΝΤΑ  Κέντρο Άθλησης Αναψυχής)DSC05806

Σάββατο 26/08/2017 
17:00 – 21:00
Άνοιγμα γραμματείας  / παραλαβή πακέτου εκκίνησης αγώνα / ενημέρωση /   μπουφές με παραδοσιακά προϊόντα

Κυριακή 27/08/2017
07:30:Άνοιγμα γραμματείας  / παραλαβή πακέτου εκκίνησης αγώνα / ενημέρωση 
08:30:  Εκκίνηση αγώνων.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

 ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 43ΚΜ

μαραθώνιος αγώνας 42 χιλιομέτρωνΠεριγραφή Διαδρομής: Με αφετηρία το Κέντρο Άθλησης στα Άγναντα, οι δρομείς διασχίζουν τη μαγευτική δυτική πλευρά των Τζουμέρκων με νότια κατεύθυνση.
Ακολουθούν ασφάλτινη οδική διαδρομή, με ελάχιστη κίνηση, μέσα στα δάση.
Περνούν από τα χωριά και τους οικισμούς Σγάρα, Άνω Γραικικό, Κουκούλια, Γουριανά, Κάτω Γραικικό, Λεπιανά, Μικροσπηλιά, Καταρράκτη, για να τερματίσουν στο Κέντρο Άθλησης στα Άγναντα.

Διαδρομή του Αγώνα: Άγναντα – Σγάρα – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Γουριανά – Κάτω Γραικικό – Λεπιανά  -Μικροσπηλιά –  Μηλιά Καταρράκτη  –  Καταρράκτης – Άγναντα.
Απόσταση: 43 χιλιόμετρα.
Συνολική υψομετρική διαφορά: 1205 μέτρα.10481917_909889022459900_3457279095967303483_n

Σταθμοί υδροδοσίας: στο 4ο χλμ, στο 10ο χλμ, στο 19ο χλμ,  στο 26ο χλμ, στο 30ο χλμ  και στο 34ο χλμ.

Επίσης  θα υπάρχουν  σταθμοί ανεφοδιασμού με όλα τα απαιτούμενα προϊόντα όπως νερό, ισοτονικό,  Cola, αλμυρά μπισκότα,  γλυκά μπισκότα κ.α.  ως εξής: στο 10ο χλμ, στα Γουριανά (στο 19ο χλμ)  στο 300κλμ και στον Καταρράκτη ( στο 34ο χλμ ).

Για περιβαλλοντολογικούς λόγους δεν θα δίνεται μπουκάλι νερού από τους σταθμούς.
Όσοι αθλητές θέλουν να έχουν μαζί τους νερό κατά την διάρκεια του αγώνα (από σταθμό σε σταθμό) θα πρέπει να έχουν μαζί τους ατομικό υδροδοχείο, το οποίο θα γεμίζεται στους σταθμούς ανεφοδιασμού.

 

ΗΜΙ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 24ΚΜ

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣΠαράλληλα θα διεξαχθεί  αγώνας 24 χιλιομέτρων με αφετηρία    και  τερματισμό το χωριό Άγναντα και το Κέντρο Άθλησης.
Περιγραφή Διαδρομής: Με αφετηρία το Κέντρο Άθλησης στα  Άγναντα, οι δρομείς ακολουθούν ασφάλτινη οδική διαδρομή, με ελάχιστη κίνηση, μέσα στα δάση.
Περνούν από τα χωριά και τους οικισμούς, Σγάρα, Καταρράκτη, για να τερματίσουν στα Άγναντα στο Κέντρο Άθλησης.

Απόσταση: 24 χιλιόμετρα.
Συνολική υψομετρική διαφορά: 740 μέτρα.
Σταθμοί υδροδοσίας: στο 4ο χλμ,  στο 10ο χλμ και  στο 13ο χλμ.
Ακόμη θα υπάρχουν  σταθμοί ανεφοδιασμού με όλα τα απαιτούμενα προϊόντα όπως νερό, ισοτονικό,  Cola, αλμυρά μπισκότα,  γλυκά μπισκότα κ.α. ως εξής: στο 10ο χλμ και στο 13ο χλμ.

Για περιβαλλοντολογικούς λόγους δεν θα δίνεται  μπουκάλι νερού από τους σταθμούς.
Όσοι αθλητές θέλουν να έχουν μαζί τους νερό κατά την διάρκεια του αγώνα (από σταθμό σε σταθμό) θα πρέπει να έχουν μαζί τους ατομικό υδροδοχείο, το οποίο θα γεμίζεται στους σταθμούς ανεφοδιασμού.

 

 ΜΙΚΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (fun race) 8ΚΜ

ΜΙΚΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 7ΚΜΠαράλληλα θα διεξαχθεί μικρός αγώνας (fun race) 8 χιλιομέτρων με αφετηρία και τερματισμό το Κέντρο άθλησης και αναψυχής στα Άγναντα.

Σταθμός υδροδοσίας: στο 4ο χλμ.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Όταν τερματίσουν οι αθλητές θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και θα απολαύσουν ένα πλούσιο μπουφέ με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής.10383538_909889545793181_8259709766901245991_n
Οι απονομές θα ξεκινήσουν  στις 12:00  με πρώτο τον μικρό αγώνα (fun race) 8 χιλιομέτρων κατόπιν τον ήμι μαραθώνιο αγώνα 24 χιλιομέτρων και τέλος τον  μαραθώνιο αγώνα 43 χιλιομέτρων.
Θα βραβευθούν οι τρεις καλύτεροι/ες αθλητές/τριες γενικής  ανά αγώνισμα, με κύπελλο ο πρώτος/η, μετάλλια οι υπόλοιποι.

Επίσης θα βραβευτούν και οι κατηγορίες στα αγωνίσματα των 21 και 42 χιλιομέτρων ως εξής: Α1, Γ1 (18 – 29 ετών), Α2, Γ2 (30-39ετών), Α3, Γ3 (40 – 49ετών), Α4, Γ4 (50 ετών & άνω), με κύπελλο ο πρώτος/η, μετάλλια οι υπόλοιποι.

Για να συμπληρωθεί κάθε κατηγορία χρειάζεται να έχει τουλάχιστον 6 συμμετοχές.

Αθλητές που έχουν βραβευτεί στη Γενική κατάταξη, δεν θα βραβευτούν  για δεύτερη φορά  στις επιμέρους κατηγορίες.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πενήντα χιλιόμετρα από την Άρτα και τα Γιάννενα, στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων  ο ταξιδιώτης μπορεί να φιλοξενηθεί σε υπέροχους παραδοσιακούς  ξενώνες και ξενοδοχεία,  στα δεκάδες χωριουδάκια του, τα οποία εξασφαλίζουν όλες τις προϋποθέσεις για μια πολυτελή και φιλική διαμονή  όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες καθώς και  cafe-bar.
Ο λάτρης της φύσης,  μπορεί να περιηγηθεί στα υπέροχα ελατοδάση, να περπατήσει   σε δασικά μονοπάτια και  να κάνει ποδήλατο βουνού σε εύκολες αλλά και δύσκολες διαδρομές μέσα στο δάσος.
Να ανακαλύψει τη μαγεία  της τέχνης των παλαιών πέτρινων μονοπατιών και γεφυριών.
Να επισκεφθεί το ποτάμι, τον μοναδικό Άραχθο με τα πεντακάθαρα νερά, να δει τη μοναδική εικόνα των καταρρακτών και των τρεχούμενων νερών του, να ψαρέψει πέστροφα, να κάνει rafting.
Τα Τζουμέρκα είναι ένας από τους ομορφότερους προορισμούς της Ελλάδας κατάλληλος για χειμερινές  αλλά και για καλοκαιρινές αποδράσεις.
Ένας τόπος με σεβασμό στην  παράδοση, φιλόξενος με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, που αξίζει να γνωρίσετε.

Όσοι ενδιαφέρονται για χορηγία στον αγώνα, να επικοινωνήσουν με την διοργάνωση.

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στον αγώνα, να επικοινωνήσουν με την διοργάνωση.

Στον ευρύτερο χώρο που θα λειτουργήσει η γραμματεία θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος (για καταστήματα, εταιρίες και ομάδες).

Φροντίστε εγκαίρως για την διαμονή σας, γιατί οι ξενώνες και τα ξενοδοχεία είναι λιγοστά στα παραδοσιακά χωριά των Τζουμέρκων.
Δείτε που θα μείνετε στον σύνδεσμο: Διαμονή- εστίαση.

Εάν δεν βρίσκετε που να μείνετε, ή για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον αγώνα την πρόσβαση, την διαμονή, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 6945 247715, 6947 634197.

Δείτε τι έγινε  στον αγώνα πέρσι στον σύνδεσμο: Δρόμος του ταχυδρόμου 2016.

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ανοίξουν στις 01/07/2017.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>