Go to Top

ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

IMG_4478Με το πρώτο φως του Ήλιου να βγαίνει από τα Τζουμέρκα,
άρχισε ο αγώνας τρεξίματος ΄΄Ο δρόμος του Ταχυδρόμου!

Είναι μια προσπάθεια ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς της περιοχής και αφιερώνεται  στην μνήμη του παππού μας Κώστα Κώστα και  των άλλων ταχυδρόμων της περιοχής που διέσχιζαν παλαιά όλα αυτά τα χωριά.

Διοργανώθηκε για τέταρτη χρονιά, υπό την αιγίδα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, την Κυριακή στις 27/08/2017, ο μαραθώνιος αγώνας δρόμου 44,3 χιλιομέτρων, με την ονομασία ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

Ακόμη έγινε ημιμαραθώνιος αγώνας 25,3 χιλιομέτρων καθώς επίσης και μικρός αγώνας (fun race) 8,5 χιλιομέτρων, με κοινή εκκίνηση και τερματισμό το Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής στο χωριό Άγναντα Άρτας.

Σαράντα  αθλητές και αθλήτριες, βρέθηκαν στις 08:30 το πρωί της Κυριακής, στην εκκίνηση μέσα σε ένα  ζεστό Αυγουστιάτικο σκηνικό.
Η Α΄ διαδρομή ήταν μαραθώνιος αγώνας 44,3 χιλιομέτρων και 1265μ.υψομετρικής διαφοράς.IMG_4306

Με αφετηρία τα Άγναντα οι δρομείς διέσχιζαν τη μαγευτική δυτική πλευρά των Τζουμέρκων με νότια κατεύθυνση σε ασφάλτινη διαδρομή, με ελάχιστη κίνηση, μέσα στα δάση.
Περνούσαν από τα χωριά και τους οικισμούς Σγάρα, Άνω Γραικικό, Κουκούλια, Γουριανά, Ρωμανό, Κάτω Γραικικό, Μακρύκαμπο, Λεπιανά, Μικροσπηλιά, Καταρράκτη, για να τερματίσουν στα Άγναντα.
Ο  ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ έφτασε πρώτος στην γραμμή τερματισμού, με χρόνο 4:10:08.77.
Η Β΄ διαδρομή, ήταν ημιμαραθώνιος αγώνας 25,3 χιλιομέτρων και 683μ. υψομετρικής διαφοράς.
Με αφετηρία τα Άγναντα οι δρομείς ακολουθούσαν ασφάλτινη διαδρομή περνούσαν από τα χωριά και τους οικισμούς, Σγάρα, Καταρράκτη, για να τερματίσουν στα Άγναντα.
Πρώτος πέρασε την γραμμή τερματισμού ο ΗΛΙΑΣ ΝΑΤΣΙΑΣ  με χρόνο 1:52:43.26.
Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΥΖΑΝΗ  με χρόνο 2:28:57.06.

IMG_4295Η  Γ΄ διαδρομή (fun race) περιελάμβανε 8,5 χιλιόμετρα και 210μ. υψομετρικής διαφοράς και στην ουσία ήταν ένας πανέμορφος γύρος των Αγνάντων.
Πρώτος έκοψε το νήμα του τερματισμού ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ με χρόνο 0:37:15.40.
Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΑΛΟΚΩΣΤΑ με χρόνο 0:42:04.06.

Υπήρχαν σταθμοί ανεφοδιασμού με νερά, ισοτονικά,φρούτα, μπισκότα, λουκούμια και μπάρες ενέργειας WISH BAR που ανέβαζαν τα γλυκογόνα δίνοντας ενέργεια σε όσους τα γευόντουσαν.
Ένα πλούσιο τραπέζι με παραδοσιακές πίτες περίμενε τους αθλητές στον τερματισμό.

Στην συνέχεια το μεσημέρι της Κυριακής ακολούθησαν οι απονομές στο Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής σε ένα κεφάτο πανηγυρικό κλίμα.
Οι πρώτοι νικητές βραβεύτηκαν με ξεχωριστά έπαθλα και σε όλους δίδονταν ένα ξεχωριστό μετάλλιο τερματισμού σαν μικρή επιβράβευση της μεγάλης τους προσπάθειας.IMG_4449
Ευχαριστούμε τους υποστηρικτές μας http://www.tac.com.gr/http://www.wishbars.gr/ ,  http://www.bizart.gr/
http://www.odlo-lasportiva,  QNT
και τις κυρίες Βασιλική Αναστασίου, Σταυρούλα Παπακίτσου, Μαρία Τσάκου, Βάσω Γιαννούλα για την προσφορά τους με τις πίτες.

Ευχαριστούμε θερμά τους άντρες του  Αστυνομικού τμήματος Βορείων Τζουμέρκων για την σημαντική συμβολή τους στην ορθή διεξαγωγή του αγώνα.
Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον συγχωριανό μας κ.Θανάση Νικολό και τον νεαρό Νίκο Κρούπη για τις φωτογραφίες τους.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού μας κ.Δημήτρη Φίλο  και τον ταχυδρόμο της περιοχή μας κ. Ζιάβρα Γιώργο για την παρουσία τους στις απονομές.

Ιδιαίτερα ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν και κάλυψαν τους σταθμούς ανεφοδιασμού στα χωριά: κ. Δημήτρη Φίλο, κ.Ζιάβρα Γιώργο, τον κ. Γιώργο στο σταθμό στη Σγάρα,  κ.Γεώργιο Κώστα, τον κο. Νίκο Κούκο στον σταθμό Λεπιανών, τον κο. Μπούρη Γεώργιο στα Γουριανά, τον κο. Καλύβα Γιώργο στον σταθμό στο Μακρύκαμπο,  τον κ.Ηλία Πιπίδη στον σταθμό του  Καταρράκτη, τον κ.Ζάψα Νικόλαο και τον κ. Γιώργο Θανάση στον σταθμό Σκοτωμένο, επίσης ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά που βοήθησαν στις διασταυρώσεις του χωριού καθώς και τις κυρίες Βούλα Κωστούλα,  Βασιλική Αναστασίου που βοήθησαν ως συνοδοί (σκούπα) με τα αυτοκίνητά τους σε όλο το μήκος των διαδρομών.

 IMG_4322 IMG_4379

 

 

 

 

 

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ 2017

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αφήστε μια απάντηση